mandag, april 07, 2008

Uææ, skrivekrise!

Jeg skal skrive en samhandlingsanalyse av de sosiale spillereglene i en lukket, spesifikk situajson. Det er helt greit, å finne alle sine statuser og rollebeskrivelser er enkelt. Men når jeg pultselig blir informert om at vi må skrive akademisk essay istedenfor akademisk artikkel får jeg mer hetta. Artikkel er lett men jeg vet ikke engang hvordan man skriver et essay. Eller hva som er forskjellen. Teite lærer som ikke sier ifra før!

7 kommentarer:

Ilhana sa...

ÆÆ essay!! :O

føler med deg

Sniken sa...

Essay er mindre formelt i språket. Det er også lov å ha subjektive meninger og ikke alle sider trengs å belyses. Det er rett å slett minder seriøst enn en artikkel, men tar likevel opp seriøse temaer. Det er også lov å ha "avstikkere" på vei mot målet/konklusjonen, altså komme innom temaer som egentlig ikke har veldig mye med saken å gjøre. Hvis en artikkel er å gå fra start til mål, er et essay mer som en vandring gjennom parken der du kommer frem til slutt, men stopper underveis og kikker på det du vil og tar en avstikker, snarvei eller omvei utenom stien om det er ønskelig..

frøken Hope sa...

Ooo, norsklærer Ronny slår til! Du er min helt :D

Ilhana sa...

Jeg lurer på om ikke Elin brukte samme forklaring med den der parken :P

Kine sa...

Det virker som noe hun kunne sagt ja:p

frøken Hope sa...

Haha, ja definitivt Elin-aktig. Ronny, du er avslørt! :P Selv om hennes eksempler gjerne var særere.

Men det hjalp vaffal, jeg har skrevet 1000 ord :D

Sniken sa...

Jeg skrøt ikke på meg at det var mitt eksempel. Men jeg vet jeg har hørt det, og syntes det er fint! Men trodde egentlig jeg hadde fra norskundervisninga på høyskolen. Men det er jo ingenting som er lurere enn å spare på Ëlins store visdomsord!!