tirsdag, mai 20, 2008

Fy faen, å frustrert jeg er! Jeg har en Mac, mer av praktiske grunner enn frivillig. Min hemmelige superpower er nemlig at jeg ødelegger windowsmaskiner på under en halvtimes bruk. Jeg har også fått Blinders Linux til å gå bananas, med det er et kapittel for seg selv. Da gjensto Mac. Og det funker nydelig men Mac generelt frustrere meg med sin tvangstrøye av brukervennlighet. Men whatever works, ikkesant? Nå er jeg imidlertid lei og har i tillegg blitt introdusert for Ubuntu.

Ubuntu er en versjon av Linux som er veldig brukervennlig og søt. Høres flott ut? Jeg har ikke sjans til å få installert den engang. Jeg tror det er et trinn i Mac-logikken jeg har gått glipp av. Damn, jeg hater Mac! Så vidt jeg har skjønt, fra forum og brukerguider går det noe sånt: for å kunne ha to operativsystemer må du ” resize Mac OS X partition”. For å kunne gjøre det må du ha BootCamp*. For å ha BootCamp på du ha leopard, det nyeste Mac OS. For å ha leopard må jeg betale en tusenlapp. Og jeg vil ikke ha et oppdatert Mac OS, jeg vil ha et nytt Linux OS dammit!

*Eventuelt du må kunne en del om både programmering og om hvordan Mac OS fungerer. Jeg kan ingen av delene.

Jeg lastet ned pakken helt fint, men den inneholder kun .exe-filer som jeg ikke har sjans til å kunne kjøre. Mac, remember? Og ingen steder står dette problemet addresert, verken på Ubuntus sider, eller generelt på forumer. Jeg tror løsningen er et sted i BootCamp mysteriet. Som jeg ikke har. Som jeg ikke kommer til å skaffe meg. Bwah.

Så nå er jeg dritirritert og ikke noe nærmere å finne en løsning. Jeg er nesten fristet til å kjøpe en vanlig pc neste gang, selv om jeg vet det ender i tårer.

5 kommentarer:

Marianne sa...

Som nørden jeg er har jeg selvsagt googlet dette, og det ser ut som om det eneste du trenger for å partisjonere mac osx er installasjons-cden. Men en evt partisjonering vil slette _all_ dataen på disken, så da måtte du tatt backup av hele greia. (og om installasjonen gikk i dass måtte du fikset hele mac osx på nytt igjen)

Ellers er det masse tutorials på hvordan man installerer ubuntu på mac, så det skulle du nok fått til om du hadde en annen data handy.

Ilhana sa...

Japp Dan hadde planer om å partisjonere min så jeg kunne få Windows. Så skal ikke trenge BootCamp for å få det til..

Marianne: Jeg vet fra før av at lille Henriette ikke har installasjons cden heller.. Men tror og det der er ca framgangsmåten Dan hadde tenkt å bruke på min.

frøken Hope sa...

Så jeg trenger verken BootCamp eller å partisjonere maskinen?

Men men... jeg har lastet ned Ubuntu, pakket opp zipfilen og jeg kan ikke gjøre noe med den. Det er ingen programmer i den jeg kan kjøre, kun to .exe filer, pluss masse dokumenter jeg ikke kan åpne. Uansett hvilken fil jeg klikker på så skjer ingenting. Eventuelt jeg får opp vinduet som sier "du har ikke program til å kjøre denne filen, vil du velge hvilket program som skal kjøre den isteden?"

Og jeg har ikke tenkt på det med å ikke ha instalasjons-cden. For hvis noe går galt er jeg fucked dah. Muligens jeg vil ta det i juni hos deg Ills :P

Ilhana sa...

Jo du må dele hardisken uansett såvidt jeg har skjønt. Antar jo det er samme framgangsmåte som å få windows inn, og da måtte man brenne ut windowsen, dele harddisken og så installere liksom. Må uansett begynne på scratch. Men som du sier, jeg tror det er best du venter til sommern når vi både har min installasjonscd og Dan tilgjengelig!

frøken Hope sa...

Da har vi en date til sommeren dah ;)

Men, liksom, alt på maksinen må slettes, så instalere mac OS på nytt med delt hardisk, og så instalere Ubutu? For jeg er engetlig ikke klar for å slette alle programmene mine altså. Noen av dem er just lovlige nok til at jeg knotet i evigheter for å få de til :P