søndag, juni 08, 2008

Det er så varmt for tiden at å drikke kaffe er helt håpløst. Iskaffe er stort sett for søtt for meg, men frappechino er perfekt. Bare synd ingen har hørt om det. Jeg tilbragte mye av gårsdagen med å eksperimentere for å finne den perfekte frappechinoen.

Denne oppskriften lager nok til å fylle et lite glass (type 2,5 dl), siden jeg ikke faktisk eier et stort fint kaffe-glass. Jeg regner med du kan dobble oppskriften hvis du har et stort et.

Du trenger:

Instant espressopulver, sukker, isbiter og melk

Først skal vi lage skummet. Sånn ideelt sett trenger man en stavmikser eller noe sånt, men et gammelt tomt syltetøyglass fungerer fint det og. Ha i en spiseskje espressopulver og en skje sukker


Vi kan variere søtheten med hvor mye sukker man har i, når det er like mye espresso som sukker blir den forholdsvis søt, uten å ta helt av. Iallfall, putt dette i syltetøyglasset sammen med 3 skjeer vann, skru godt på lokket og rist. Hardt. Ja, det blir faktisk skum av det.

Fyll et glass med isbiter og hell skummet oppi. Det er et poeng å putte så mye isbiter som du klarer i glasset. Hell oppi melk til kanten. Mmmm


La den stå noen minutter så noe av isbitene kan smelte og gjøre alt kaldt og vanne ut litt av melken. Jeg fant ut at det var enklere å bare ha masse isbiter og la dem smelte litt enn å prøve å finne et perfekt vann-til-melk forhold. Med for mye melk blir det for søtt. Enjoy!

3 kommentarer:

Hedda sa...

Stavmikserfri variant. Crafty. Nice!

Ilhana sa...

Mmm det ska jeg teste imorra etter eksamen. Men det er vel eeegentlig ikke en frappucino uten knust is :P

visste jeg kom til å få bruk for det syltetøy glasset ei eller anna gang!

frøken Hope sa...

Man tager hva man haver :D

Jeg studerte på isbitene, men ingen av frappechinooppskrifter jeg fant på nett sa knust is så jeg regnet med det ikke var vitalt :P Og knust is er mye bry i forhold til isbiter. Men sure, feel free :P