mandag, juni 02, 2008

Det er sommer

Og rent bortsett fra litt turer i skogen er sommer = mye fritid.

For halvannen uke siden skaffet jeg meg Tomb Raider, fordi jeg generelt liker Tomb Raider serien, og jeg har ikke spillet på over halvannet år. Syntes jeg fortjente det litt. Men herregud, jeg husker fort hvorfor jeg sluttet å spille; jeg tar helt av. Ikke nødvendigvis at jeg blir så aggresiv, men jeg spiller så mye. Hele tiden. Jeg nekter å tilstå hvor mange timer jeg har spilt siden jeg fikk det, men det er skummelt. Fra tidligere vet jeg at jeg blir veldig hekta på spill, ikke sånne enkle nett-spill, men mer avanserte. Det er også en av grunnen til at jeg har Mac, det betyr at jeg rett og slett ikke har tilgang til de fleste spillene. Men jeg tenkte jeg skulle prøve meg, jeg har jo mye fritid for øyeblikket. Enten har jeg glemt hvor ille jeg egentlig pleide å være, eller så har jeg fått litt mer perspektiv. Det er iallfall insane.

Så, etter morgenturen i dag slettet jeg Tomb Raider fra harddisken. Det gjorde vondt. Jeg er allerede rastløs og har lyst å laste det ned på nytt, men jeg skal ikke. Og jeg iallfall ikke kjøpe Age of Conan. Tomb Raider er et helt greit spill, som ikke engasjerer meg så veldig egentlig, men som er tidsfordriv. Og allikevel spiller jeg Tomb som en gal. Jeg tør ikke tenke på hvor mye tid jeg hadde brukt på Conan, som jeg ser for meg er kjempegøy.

Og så er det så vanskelig også, det å finne ut hvor skille mellom ”noe å gjøre” og avhengig går. Hvorfor gjør det noe å tilbringe halve dagen på et spill? Fordi jeg har jo tid til det for øyeblikket, det er ingenting som haster. Jeg blir mindre rastløs, føler meg mindre forlatt og har det gøy. Og alikevell føler jeg at å spille veldig mye er en dårlig ting. I donno. Det er sikkert hjernevasking fra oppveksten som gir utslag. Jeg har iallfall bestemt meg for at sommeren skal brukes på noe annet enn spillig. Nemlig.

4 kommentarer:

Ilhana sa...

Jomen hvis du kjeder deg nå i bø fordi folk har gått å sånn, så kan du jo fint bruke hele dagen på spilling!

Forresten, kan ikke du lage meg et stilig banner? Du har så tøffe selv.. Noe ilhana og jentete. Pliiiis? Så har du noe å gjøre med all den tiden din! :D

Sniken sa...

Syntes forsåvidt spilling er et greit tidsfordriv. Selv driver jeg med altfor lite av det for tiden. Spilte møje mer før! Og da kunne fint meg og Stian spille åtte timer i strekk, uten å få dårlig samvittighet av den grunn. Men er enig i at så mye spilling over en lengre periode er litt lite konstruktivt..

Kine sa...

Jeg spilte veldig mye når jeg var yngre, men det er kanskje ikke så rart tatt i betraktning at jeg er oppvokst langt oppe på heia. Men så lenge det er ferie synes jeg det er lov å spille litt. Kunsten er jo å legge det vekk iblant.

Karen sa...

Hehe... Åh jeg ler. Jeg spiller hver eneste dag. It's like a drug. Er jo ikke sånn at det tar over livet mitt (jeg går jo på skole og gjør det bra) men at jeg er avhengig er ikke vits i å fornekte engang. Kunne egentlig ikke brydd meg mindre. Hva annet skal jeg gjøre? Trene? Være ute i sola? *Grøss* Nei takk.