lørdag, mai 31, 2008


Enda en morentur :D

fredag, mai 30, 2008


Vi går morgentur

torsdag, mai 29, 2008

Jeg hater virkelig denne tiden av året.

Jeg føler meg forlatt. Det er sikkert fordi jeg er vant til at på våren blir alt oppløst og at jeg drar videre. I år er det ikke sånn, jeg treffer de fleste igjen til høsten. Men jeg føler meg fremdeles totalt forlatt. Herregud, ikke alle har ikke dratt ennå engang. Men ugøy er det fordeom.

Jeg trenger en real virklighetsflukt de neste dagene. Jeg har ikke strikket på over en måned og vurderer å bare høre på lydbok og strikke. Da føler jeg meg iallfall litt produktiv. For selv om Tomb Raider 4 (eller er det 5 jeg har?) er uendelig gøy er det litt uproduktivt. Litt. Jeg får se. Noe må iallfall gjøres for å bli kvitt vår-melankolien.
Dette er god reklame, sånn skal det gjøres! Følg godt med på det hvite laget :D

onsdag, mai 28, 2008

Fy søren nå er jeg så eksamenslei. Eller eventuelt jeg er bare kjempeklar for ferie, for exfac i seg selv er ikke så ille, det er bare ille å måtte lese. Eksamen er i morgen og da er jeg fri. Endelig. Det er vidunderlig ute og jeg har klart å bli solbrent på den ene armen etter å ha sittet en snau time i sola. Så nå har jeg knott-stikk på den ene armen og solbrent på den andre. Jeg antar det er en slags balanse ved det hele.

Iallfall, til tross for at det er eksamen i stikker jeg på fest nå. Shhh, ikke si det til noen
Oh wow. Er det rart jeg stort sett forakter journalistikk? Noen ser ut til å ha misset poenget fullstendig.

Ja, jeg prøver å utsette eksamenslesing igjen. Jeg har ex.fac. i morgen, og så har jeg fri. Og siden jeg klarte å opparbeide meg en del knott-stikk på grillfesten klør jeg noe helt insane (ergo null konsentrasjon). Og de driver fremdeles å hovner mer opp, to dager senere! Jeg tror jeg er kjempe-allergisk, sånn egentlig. Jeg er iallfall bare et stikkk eller to fra å bli helt totalt sprø.

tirsdag, mai 27, 2008

Jeg skjekker ikke lokalavisa ofte, mye fordi mesteparten er agurknytt uansett. Men når jeg først skjekker avisa så setter jeg pris på agurknyttet. Fordi det er så mye bedre enn saker som dette. Sukk. Har virkelig ikke folk noe bedre å bruke tid å krefter på enn å kjempe mot noe som ikke truer eller skader dem?

søndag, mai 25, 2008

Invitasjon

Kjære alle sørlandsfolk (for jeg antar enkelte blir fornærmet om jeg sier farsundsfolk :P)

Det ser ut til at facebook ikke er en effektiv måte å invitere folk på, så jeg gjentar invitasjonen min her. Mandag 16. juni er det sommerfest hos meg. Det er mer en nå-er-det-endelig-sommer get-together, men det er komplisert å skrive. Jeg stiller med kake (type nøtter-og-sjokoladebiter) og brettspill; jeg har fantasi, twister, monopol, kortskalle, geni TP, og den forsvunne diamant. Hvis noen vil spille noe annet får dere ta det med selv. Jeg har forresten også PS2, men ingen gøye spill. Drikke og sånt får dere også ta med selv, jeg er en fattig student, og jeg tviler ølet mitt slår ann :P Det er forøvrig ikke noe store ut-planer denne gangen, jeg har ingen illusjon om hvor spennende Pakkhuset er på en mandag før fellesferien

Så sett av mandagen og spre invitasjonen videre til alle relevante eller interesserte, jeg orker ikke styre så med meldingsending. Jeg har satt seks som starttid (så kanskje alle har dukket opp til åtte :P). For å unngå forvirring kan jeg opplyse om at vi er i gamlehuset og ikke hos mamma. Viktig :P

PS: Ta med cder selv eller ikke klag på musikken. Samlingen min har ikke blitt bedre siden sist ;)
PS2: Jeg blir glad hvis noen tar med litt chips eller sjokolade. Snack ftw!
Dette er just min type humor. Sånne ting setter jeg pris på. Nydelig
Jeg blir så uendelig tom i hodet av å lese på eksamen. Eller, mer korrekt, tom for alt som ikke er pensumrelatert. Litt zombi-følelse. Og så får jeg et uendelig stort behov for å drikke. Ikke å fylle vel å merke- bare å bli godbrisen. Det sier sikkert noe halvinteressant om underbevisstheten mins forhold til eksamenslesing, men jeg orker ikke prøve å finne ut hva.

Jeg ble finbrisen i går iallfall. Drakk en halv flaske Baileys. Det gjorde godt for sjelen og tålmodigheten. Noe av det verste med eksamenslesing er at jeg vil bare absorbere alt med en gang så jeg kan bli ferdig med det. Og det funker ikke når vi har rundt 600 sider med pensum (og frøken Hope ikke har lest overhode hele semesteret). Da må man ta det rolig og ikke skumlese. Bo-o-oring.

torsdag, mai 22, 2008

Siden jeg er en rimelig stor kløne (som ilhana så fint putter det), har jeg ikke bare fått kutt i fingeren. Jeg kan gjenfortelle morgenen min ganske fint ved å beskrive hvordan ting føles når i et åpent sår:

Vann: svir
Såpe: #%@&”!
Shampo: ganske greit (skummelt nok)
Pudder: greit
Klær: greit
Kaffepulver: svir
Melk: svir
Kaffekopp: greit
Varm kaffekopp: auch
Papir: greit
Knytte skolisser: svir

Til mitt forsvar blir jeg drastisk mer klønete av å ha sår på fingrene. Jeg er vanligvis ikke på bærtur

onsdag, mai 21, 2008

Tillat meg å demonstrere en av hovedgrunnene til hvorfor jeg missliker å lage mat :(
Jeg driver å leser på eksamen, så selvfølgelig driver jeg å tegner. Denne gangen er det Kine sin tur. Det er egnetlig et veldig uflatterende bilde av henne (sorry!), men det er noe med bilde jeg liker alikevel.
President plans to kill off every single homosexual

...og det er ikke en parafrasiering engang. *sukk* Mulig jeg kan medgi at Norge er litt liberal allikevell

tirsdag, mai 20, 2008

Fy faen, å frustrert jeg er! Jeg har en Mac, mer av praktiske grunner enn frivillig. Min hemmelige superpower er nemlig at jeg ødelegger windowsmaskiner på under en halvtimes bruk. Jeg har også fått Blinders Linux til å gå bananas, med det er et kapittel for seg selv. Da gjensto Mac. Og det funker nydelig men Mac generelt frustrere meg med sin tvangstrøye av brukervennlighet. Men whatever works, ikkesant? Nå er jeg imidlertid lei og har i tillegg blitt introdusert for Ubuntu.

Ubuntu er en versjon av Linux som er veldig brukervennlig og søt. Høres flott ut? Jeg har ikke sjans til å få installert den engang. Jeg tror det er et trinn i Mac-logikken jeg har gått glipp av. Damn, jeg hater Mac! Så vidt jeg har skjønt, fra forum og brukerguider går det noe sånt: for å kunne ha to operativsystemer må du ” resize Mac OS X partition”. For å kunne gjøre det må du ha BootCamp*. For å ha BootCamp på du ha leopard, det nyeste Mac OS. For å ha leopard må jeg betale en tusenlapp. Og jeg vil ikke ha et oppdatert Mac OS, jeg vil ha et nytt Linux OS dammit!

*Eventuelt du må kunne en del om både programmering og om hvordan Mac OS fungerer. Jeg kan ingen av delene.

Jeg lastet ned pakken helt fint, men den inneholder kun .exe-filer som jeg ikke har sjans til å kunne kjøre. Mac, remember? Og ingen steder står dette problemet addresert, verken på Ubuntus sider, eller generelt på forumer. Jeg tror løsningen er et sted i BootCamp mysteriet. Som jeg ikke har. Som jeg ikke kommer til å skaffe meg. Bwah.

Så nå er jeg dritirritert og ikke noe nærmere å finne en løsning. Jeg er nesten fristet til å kjøpe en vanlig pc neste gang, selv om jeg vet det ender i tårer.

lørdag, mai 17, 2008

Drømmenorge

Noen ganger lurer jeg på om jeg bor i samme Norge som andre. Dagbladet kjørere en serie der riksklagere forteller hvordan Norge burde være. Og mesteparten av det er helt greit, man har forskjellig oppfatninger om ting. Men når noen uttaler at ”For å bli møtt med verdighet i Norge i dag, må man støtte feminisering av mannen, fri abort og homoadopsjon. Alle disse politisk korrekte, verdiliberale standpunktene." så blir jeg satt ut. Fordi, virkelig, jeg er for alle disse tingene, og jeg har stort sett blitt sett på den som er politisk ukorrekt.

Jeg har sterke meninger og har vært i så uendelig mange diskusjoner om dette. Jeg har som ofte møtt mye motstand på de fleste kanter. Jeg har blitt forsøkt å bli frelst ved flere anledninger enn jeg kan huske, både ved skremselstaktikker og overtalelse. Jeg har hørt at det at jeg er skeiv bare er ”en fase”, eventuelt at det er greit at jeg har disse følelsene så lenger jeg bare ikke praktiserer dem. Jeg har fått høre at jeg kommer til å havne i helvete og at jeg er ond fordi jeg mener abort er ok. I første klasse på videregående havnet jeg i en lang debatt om evolusjon, der ei venninne endte opp med å si at hun trodde ikke noe på at vi delte 95% (eller var det 98%?) av genene våre med apene. Og når vi er inne på evolusjon, året etter begynte biologi-læreren timen om evolusjon med ”jeg nekter å ta en debatt om dette, dere SKAL lære denne teorien selv om dere mener den er ukorrekt”, fordi han hadde fått så mye pes tidligere. Jeg har mange, mange flere eksempler, men jeg tror poenget er tatt; dette er enda kontroversielle temaer.

Jeg har ikke noe imot at folk er religiøse, jeg har uendelig respekt for det. Jeg har også uendelig respekt for at man har annerledes syn på ting. Jeg har derimot ikke tålmodighet til at folk sutrer over at Norge er så uendelig liberalt. For det er det ikke. Virkelig.

Kanskje det er annerledes i Oslo. Kanskje alt dette er greit der. Men da trenger mister Rana å komme seg ut av Oslo og oppleve bygdenorge. Fordi, virkelig, hans drømmenorge eksisterer.

fredag, mai 16, 2008

Uki, så nå har jeg fått brillene. Tid for bilder! Usminket og vakker :D

De er egnetlig ikke sorte utenpå, mer mørke-rødlilla. Men med mobilen er det ikke så lett å få helt rett fargegjengivining.



Jeg elsker dem!

Edit: Jeg er helt clueless på merker og sånt og trodde jeg hadde kjøpt ikke-noe-spess-merke briller. Men jeg fikk en reaksjon i stad som tilsier noe annet. Det står Cavalli på dem, er det faktisk et merke? Noen som vet? Min google-fu er svak for tiden

torsdag, mai 15, 2008

onsdag, mai 14, 2008

Siden jeg alikevel var i gang med ubehaglige telefonsamtaler ringte jeg til optikeren. Og fikk time med en gang. Bø er ikke det travleste stedet i verden.

Iallefall, jeg har funnet ut jeg har -ikke- grønn stær, øynene mine ser fine ut inni, og jeg har skeiv-ett-eller-anna. Dyrt var det iallfall. Og jeg får ikke linser, for det rettet ikke opp det skeive-ett-eller-anna, noe som mest sansynlig var grunnen til hodepinen min. Noen som vil gjette på hvor mye jeg betalte i alt? Haha, for lite. Jeg betalte femfuckingstusen *grine*. Og det er ikke fordi jeg valgte dyr innfatning, den kostet under tusenlappen. Men, oh well, det er forhåpentligvis verd det. Så får jeg heller la vær å kjøpe noen ny dingseboms i sommer (selv om briller mangler artige knapper og lydeffekter).

Æsj, jeg hater å være skeiv :P
Ouch. Hvorfor finner jeg ut nå, to uker før eksamen, at jeg mest sansynlig trenger nye briller. Ååå, hodet mitt. Arg! Damn! Jeg har briller, men de er seks år gamle, og jeg vet ikke om de gjør noe særlig nytte egnetlig lenger. De hjelper iallfall ikke merkbart på hodepinen. Goddamn, jeg kommer til å være ødelagt, og ikke på grunn av stress, hvis dette skal fortsette i to uker

tirsdag, mai 13, 2008

Mmm, jeg liker å få bekreftet hvor smart jeg er. Dagbladet linket til denne testen, som tester hvor fort man lærer. Mitt resultat? Jeg har kun middels på læringshastighet, men veldig høy prestasjon (og vi sier det er fordi jeg fikk det til med en gang. Mhm) :D

Tror meg ikke? Bevis:

Greit, jeg er ikke uendelig flink, men oh well, I can´t be perfect. Hva får dere? (nej, det er ikke konkuranse, for jeg forventer at mange av dere banker meg lett. Realfag, for faen, need I say more ) :D
Sansynligvis den beste åpningslinja jeg har fått på msn i år: så du er ikke på nakenfotografering i østerrike, du heller?

mandag, mai 12, 2008

En av de mest perfekte morgenene mine noensinne var sterkt preget av å være fyllesyk. Det var den høsten jeg bodde i Oslo, og var miserable og litt ensom. Jeg gikk (teoretisk) på blinderen, som var mye mer arbeid enn jeg var villig til å gjøre, og jeg tilbrakte langt mer tid på kunsthøyskolen. Der hang jeg med de utrolige talentfulle og herlig kreative menneskene, og innså virkelig mine egne begrensninger.

En (som ikke egentlig gikk i klassen min, men hadde nydelig krøllete hår) inviterte alle førsteklassingene hjem til seg, på fest. Dette var tidlig på høsten, og jeg misstenker at baktanken var at vi skulle bli kjent. Han delte ut håndtegnede kart, med veibeskrivelse og en busstabell, for å hjelpe alle oss som ikke var fra storbyen husker jeg. Han bodde på Bygdø, i et stort, gammelt hus, med gigantiske vinduer og høyt under taket. Et sånt hus du ser på film. Han leide det visst, det var billig fordi det var gammelt og dårlig isolert. Varmt om sommeren og kaldt om vinteren. Men det var nydelig.

En gang i to-tiden på natten (etter masse alkohol og latter) fant han frem den største kjelen jeg har sett. Han fortalte han tenkte vi alle trengte litt nattmat og at han hadde tilberedt tomatsuppe til oss tidligere på dagen, han måtte bare varme den nå. Når jeg sier tomatsuppe mener jeg ordentlig tomatsuppe, fra bunnen, med ordentlige tomater og hva-nå-enn-det-er-man-lager-tomatsuppe-av. Den var krydret just litt for sterkt (med chili og noe annet jeg ikke vet hva var) men det var godt for etter masse hvitvin så er ikke smakssansen på topp. Beste nattmaten i verden.

Enda senere så gikk den siste bussen hjem. Jeg og ei til orket ikke løpe etter den, vi var fulle av alkohol og suppe og dovenhet. Kunne vi få sove der, tagg vi. Han smilte og sa selvfølgelig. Jeg meldte meg frivillig til å sove i hammocken, som han hadde i stua og som vanligvis fungerte som sofa. Til Ina (eller kanskje det var Lina hun het?) hengte han opp en hengekøye, på tvers i stua. Han hadde en krok i hver endevegg og det virket som om det ikke var veldig uvanlig for han å tilby den til overnattingsgjester. Og der sov vi, i festtøy som egentlig er for ubehaglig til å sove i, med hvert våres teppe, og var veldig fornøyde.

En gang i ti-tiden på morgen, kom han inn i stua og vekte oss for å opplyse om at han hadde kokt egg, og var vi i god nok form til litt frokost? (Jeg var egentlig ikke det, men smilte og nikket allikevel.) Han dekket på til oss på verandaen og ga oss hardkokte egg og cola. Og der satt vi å så utover hagen og pratet shit, på det som viste seg å være den siste ordentlige sommerdagen før høsten begynte. Det visste vi ikke da, når vi satt der på verandaen, men det var fint, synes vi, at sommeren enda var her. Og der satt jeg, fyllesyk og shabby, og var lykkelig. Virkelig, uendelig lykkelig.

Og det er godt å tenke på av og til, at de beste øyeblikkene skapes så tilfeldig at du aldri klarer forestille deg dem på forhånd. (Så da gjør det ikke noe om verden ikke helt går min vei, det gjorde den ikke i Oslo heller.)
ting som gjør meg glad:

regn
avskallende neglelakk
stillhet
sitater
gamle bøker
gress
paraply
photoshop
sort eyeliner
kaffe
lys
sene kvelder
reklame i posten
tøys
tull
høsten
nytt sengetøy
garn
q-tips
kyss
kveile kabler
prikker
striper
knekke fingre
carlsberg
øredobber
tørre vitser
trasking
smil
dagdrømming
skittenrosa
katter
gøy på landet
nonsens
baileys
snø
sex
hodeologi
kunnskap
latter
1 ubesvart anrop
asfalt
sokker
SPF 30
bibliotek
kassettspillere
late morgener
vannkanner
elefanter
sushi
sjøen
deg

søndag, mai 11, 2008

Det er to uker til eksamen og jeg har begynt med prokrastinasjon allerede. La meg ta noen scenarier som eksempel:
1. Det er fredags kveld og jeg har ikke noe å gjøre. Hva gjør Henriette? A) går ut på naboen og tar en øl eller fem. B) begynner å lese til ex.fac eksamen. C) Diskursanalyserer teksten til Anders.

2. Det er lørdag og jeg har fremdeles ikke noe å gjøre. Hva gjør Henriette? A) går en lang tur. B) begynner å lese på ex.fac C) melder seg som frivillig på kroa og jobber der i 14 timer, pluss enda noen timer med narch.

3. Det er blitt søndag, og jeg kjeder meg ennå. Hva gjør Henriette? A) rydder og vasker. B) setter seg på verandaen i godværet og leser til ex.fac C) skriver bloggpost

Hvis du har svart C på alle er det rett. Og til mitt forsvar så er A også rett på lørdag, jeg gikk faktisk tur i nesten halvannen time.

torsdag, mai 08, 2008

Vet du, av og til mister jeg helt tro på mennesker. Hvem pokker arrangere, i all alvorlighet, en kampanje mot p-piller?

onsdag, mai 07, 2008

Før jeg begynner, vil jeg gjerne si at luksusproblemer er også problemer. Nemlig. Dette er ikke skryting (som jeg har blitt anklaget for før) men ren frustrasjon. Det handler nemlig om pupper. Store pupper. Mine pupper.

Egentlig har jeg for små pupper til å rettferdiggjøre å kalle dem store, men samtidig er de for store til at det er praktisk. Å gå i singleter som på en B-cup jente ville vært anstendig funker ikke. V-hals gensere ser lett porno ut og må velges med omhu. Egentlig alt som ikke er standard t-skjorte hals blir lett porno og Utringing. I tillegg funker ikke passformen. T-skjorter passer enten over puppene eller rundt livet. Jeg er irriterende timeglassformet, i tillegg til at jeg er godt polstret. Ikke i nærheten av twiggy-formet, som man skal være i følge motebildet. Det hjelper ikke på problemet.

Jeg skal tilstå at jeg har gått opp 3 kg siden jul, og mye av fettet ser ut til å ha havnet på puppene mine. Når de før jul var en perfekt E så kommer vel problemet mitt til syne. E passer fortsatt kinda, men jeg har misstanke om at jeg muligens burde gå opp en størrelse. Men jeg er ikke sikker ettersom jeg aldri har kommet over en F-cup i vanlige butikker og dermed ikke prøvd. Hvis jeg vil det må jeg plutselig på spesialbutikk og betale fire ganger så mye for bhene mine som jeg gjør i dag. Uaktuelt. Så jeg får finne på noe annet.

Så herregud, er det sært å prøve å gå ned i vekt, i håp om å redusere puppestørrelsen? Og funker det? Fordi damn, hvis jeg alltid skal legge på meg på puppene først kommer jeg etter hvert til å drukne hvis dette fortsetter.

tirsdag, mai 06, 2008

Tegn #1 på at jeg er mer stressa enn jeg tror: Jeg stygger i stykker tungepiercingen.
I am not kidding dammit.
ting som irriterer meg i dag:
- magevondt
- morgenfugler
- idrettsgutter som diskuterete høylytt hvor sjokkerte de var over at saddam var død
- kantinedama som stirret
- folk som ikke skrur av lyden på laptopen
- sørlandschips
- finbergensere
- at jeg forsov meg men fremdeles er trøtt
- solskinn
- dustegutter
- techno klokken ni om morgenen
- dagbladet.no
- hakk i neglene
- at jeg er irritabel

mandag, mai 05, 2008

Da har jeg endelig vært hos frisøren. Nydelig. Jeg tror hun tok godt over halvparten av håret mitt, og godt var der. Sommersveis var nødvendig.
Se så pen jeg er nå:

Og, siden det er enkelte av dere jeg ikke har truffet siden jul *host* demonstrere jeg forskjellen med et før og etter bilde:

Myyye bedre. Nå må jeg bare få farget røttene, så er jeg friggin perfect! :D
Såh, det ser ut til at jeg er et skolelys alikevell, jeg er bare ikke klar over det selv. Jeg har fått C på midprøven i kulturanalyse også. Jeg har lurt veldig på om jeg kom til å stå på den, men det var visst ikke noe fare. C er en helt grei karakter, og ikke i samsvar med innsatsen i det hele tatt. Jeg hatet oppgaven og hadde ikke en eneste refreranse til pensum (fordi jeg ikke faktisk har lest pensum). Kombinert med C-en jeg fikk i ex.fac også er jeg ikke helt sikker på hva som foregår. Sikkert en konspirasjon for å få meg til å føle meg trygg. Og så er det bakholdsanngrep på eksamen. Mhm, mye mulig.

Kort sagt; I rock!

søndag, mai 04, 2008

Et et bilde i timen

Såh, oppdrag utført. Et bilde i timen er tatt :D (følg linken hvis du trenger noen forklaring)

09.30 - Ligger og drar seg


10.30 - Har fremdeles ikke egnetlig stått opp og sitter på msn


11.30 - Har klesprøvingsession. Graver godt rundt i skapet


12.30 - Sminking, igjen foran laptopen

13.30- Meg og Anna stikker innom Rimi for å kjøpe blandevann før vi går ned til Kroa

14.30- Det er ikke helt det store livet her nede ennå
15.30 - Drikking skjer

16.30 - Jeg sitter og jabber med Stine og Hedda
17.30 - Anna demonstrerer så fint solkremen som jeg har klint meg inn med hele dagen (og jeg har allikevell klart å få rød nese og tendenser til skille!)

18.30 - Prater shit med Silve, samtidig som vi drikker på

19.30 - Prater fremdeles shit med Silve

20.30 - Tja, hva gjorde vi her da? Jeg har, på dette stadiet, allerede drukket nok til at jeg ikke husker å ha tatt bildet, langt mindre hva som foregikk

21.30 - Fremdeles hull i hukommelsen. Men basert på bildene jeg har tatt rundt halv ti, vil jeg si at vi rydder opp og flytter oss inn på Kroa

10.30 - Nå begynte det virkelig å gå skeis både med meg og bildene (det er innsiden av en do-dør hvis det er vanskelig å se hva det er). Husker fremdeles ikke å ha tatt det, eller hva jeg gjorde

12.30 - Ja det mangler en time der. Jeg er blitt fortalt jeg forduftet, og selv husker jeg at jeg plutselig innså at jeg satt på gulvet på doen. Nå er jeg rimelig ved bevissthet igjen og husker hva som skjer videre. Kaffe var en nødvendighet

01.30 - Daniel er sjarmerende og fin i farta

02.30 - Siden vi nå har drukket i 12 timer tar meg og Anna kvelden. Her er vi på vei hjem, sjanglete og fine.

Alt i alt, en fin dag på kroa

fredag, mai 02, 2008

Såh, jeg har drevet og (eller å? jeg er ikke helt sikker :S) komponert liste over fullhets-stadier. Her er den, fra fullest til edru:

døddrukken
kanakkas
møkkings
sørpa
kanon
grisefull
skitfull
snydens
drita
full
påseilet
rørete
på en snurr
ustø
på druen
animert
bedugget
påvirket
brisen
i form
edru

Noen som har flere ord? For vokablularet mitt er tømt anngående alkhoholpåvirkethetsstadier nå

Edit: nye ord blir lagt til i kursiv